Investera i design

Investera i design

Att investera betyder att man i princip placerar sina pengar i något för att de ska växa. Det finns väldigt mycket som man kan investera i idag, och en sådan sak är faktiskt design. Design är ett ämne som är väldigt brett och det finns många underkategorier till det. Det finns vissa saker som man absolut inte ska köpa om man tänkt sig att man ska investera. Till exempel så finns det de som säger att de ska investera i en bil så att de enklare kan ta sig fram och tillbaka till jobbet. Om man inte är expert på bilar och köper dem begagnade för att fixa dem och sedan sälja dem dyrare så är bilköp alltid en dålig investering. Köper man en ny bil så kommer den sjunka i värde i samma sekund som man tar ut den från bilbutiken. I det här inlägget kommer några förslag på saker eller objekt som man kan köpa och därmed göra en investering. Det som avgör om det är en bra investering eller ej går sällan att säga med en gång. I vanliga fall får man se det som något långsiktigt.

Bostäder

En väldigt trygg investering om man gillar design och arkitektur är att man investerar i bostäder. Om man inte har råd att köpa en bostad själv så kan man i dagsläget gå ihop och så kallat crowdfunda en bostad med hjälp av tessin.com/sv/, vilket också är en bra sajt för den som är intresserad att investera i större projekt. Köper man något själv så kan man uppgradera och se till att objektet ökar i värde genom att renovera och/eller installera nya vitvaror med snygg design.

Varumärken och prylar

En del väljer däremot att investera i lite mindre designprylar, till exempel lampor, möbler och så vidare. Det som avgör om en produkt har ett värde är oftast om den är från ett känt varumärke, om den är i bra skick och om det är något som är svårt att få tag på. Det man kan göra är att man åker på antikrundor och köper gamla eller äldre prylar som man sedan förvarar och tar hand om tills dess att man känner att tiden är inne för att sälja. Idag finns det många sajter online som gör den här typen av affärer enklare.

Väskor och smycken

Om man är intresserad av design och mode så finns det också saker man kan investera i. Dock måste man ta hand om sina saker väl. Skulle något, till exempel en vintage väska från ett känt märke, gå sönder så är den inte värd lika mycket längre. Det kan vara väldigt kostsamt i vissa fall att försöka reparera dessa. Något annat som man kan investera i som kanske är lite dyrare men som inte är lika ömtåligt är smycken. En diamant eller ett smycke i guld kan man köpa till exempel.

backyard