Kök – Nytt eller renovera?

Kök – Nytt eller renovera?

Ett kök är hemmets hjärta där du umgås med familj och vänner, då ni lagar mat för att sedan njuta av det delikata ni har tillagat tillsammans. Därför är det viktigt att du har ett kök som du trivs i och har du bott i lägenheten eller villan i många år kan det vara kul att fräscha upp köket med jämna mellanrum. Du gör inte det särskilt ofta eftersom det dels krävs tid och framför allt kostar det pengar speciellt om du vill skaffa dig ett nytt kök.

Därför är det viktigt att du tar dig en funderare på om du vill renovera ditt gamla kök eller riva ut det för att ersätta köket med ett helt nytt. Självklart är det en smaksak och hänger mycket på hur händig du är. Oavsett vilket så kommer det att kosta pengar och har du inte pengar så kan det vara all idé att ansöka om ett lån hos Sambla Sverige för att ha möjligheten att få ett nytt fräscht kök.

Börja med att ställa frågor

Innan du sätter igång med att planera för ditt nya kök bör du ställa dig några frågor och därefter utgå från dina svar för att bestämma hur ditt kök ska se ut.

  • Vad sysslar du med i köket? Lagar du bara mat där, sitter barnen och gör läxorna eller är det där du umgås med nära och kära?
  • Bakar du mycket?
  • Är det många som ska vara i köket?
  • Vad för typ av köksmaskiner använder du? När du vet svaret, gäller det att också få plats med dem.
  • Sopsorterar du?
  • Storhandlar du?
  • Andra frågor som du kommer på.

När du har svaren på alla frågorna, ser du till att göra en grovskiss på hur du vill ha ditt kök. Vart du vill ha diskhon, spisen, kyl och frys, matplats och så vidare? Det gör att du får ett hum om du får plats med allt du vill ha i ditt kök eller inte. Dessutom är det lättare att göra en budget när du väl vet vad du vill ha för utrustning i ditt kök.

Vad finns det i det existerande köket?

åHitta din stil

När du väl vet vad du vill ha för funktioner och liknande kan du tänka på vilken stil du vill ha köket. Nu är det bara din fantasi som sätter stopp för dig!

backyard