Designtips: inred med posters

Designtips: inred med posters

Kontrast, symmetri, vackra posters eller en överdådig tavelvägg? Det finns en hel del valmöjligheter ifall du bestämmer dig för att inreda med posters. Det är vanligt att vi väljer att hänga upp bilder på väggar – många gånger är det foton som gäller, men det finns faktiskt vissa saker som du bör tänka på. Det är inte bara att välja en vägg och sedan slänga upp den första postern du tycker om.

Välj posters

Bestämmer du dig för att använda posters i din inredning måste du först välja vilka du vill ha. Det finns ett stort utbud med posters där du kan hitta alla möjliga motiv. För att välja de rätta motiven finns det några saker som kan hjälpa dig. Självklart bör det vara någonting du tycker är vackert, eller intressant. Men du bör även välja posters som passar bra med resten av inredningen i rummet, kanske något i samma färgskala. Det är även viktigt att tänka på posterns storlek. Det kommer nämligen se lite knasigt ut ifall du hänger upp en liten poster på en stor, tom vägg. Där kan du istället behöva ett flertal posters eller kanske ett par större.

Rama in eller inte?

En annan viktig sak att tänka på är ifall du vill rama in dina posters. Det blir ofta mycket snyggare med en ram som kompletterar motivet. Ramen bör ha en färg som matchar motivet på postern, den bör även vara i rätt storlek. Det finns både breda och smala ramar att välja mellan. Ett tips är att du testar ett par olika för att se vilken som passar bäst med både postern och resten av rummet där den sedan ska hänga.

Stylingtips

Förutom att välja motiv och ram till postern finns det några fler tips när det kommer till stylingen.

Symmetri

En sak som kan lyfta upp inredningen i ditt hem är att hänga ett flertal posters som har samma storlek i en sorts rektangel. Kombinerar du även färgskalan i dessa motiv kommer helhetsintrycket bli mindre rörigt samt stramare, även fast du hänger upp flera posters på en mindre yta. Du kan även välja att använda en passepartout runt alla motiv istället för en ram till varje poster.

Att se till att skapa symmetri är även rekommenderat ifall du vill skapa en tavelvägg. Eftersom detta innebär att flera posters sitter nära varandra är det väldigt viktigt att de passar ihop.

Mindre ytor och fönster

Ett annat stylingtips är att placera ut dina posters på andra platser och inte endast på väggarna. Du kan placera ut mindre posters med fina motiv på fönsterbrädorna, eller andra mindre ytor du har. Detta är speciellt rekommenderat ifall du bor i en mindre lägenhet och inte har flera väggar att hänga upp dina motiv på.

Det finns självklart en hel del andra hjälpsamma tips när det kommer till att inreda med posters. Du kan hitta dessa genom att söka på nätet. Sist men inte minst, du behöver dessutom inte följa de tipsen som finns. Det viktigaste är att du är nöjd med hur det ser ut.

backyard