Dagens hetaste designmetropol

Dagens hetaste designmetropol

…Hittar du troligtvis inte i något nyöppnat köpcentrum. Istället är det troligare att den återfinns hos en gammal släkting, på en loppmarknad eller längst bak i din egen garderob – jag talar såklart om att second-hand shoppa! I en artikel från DN Ekonomi betonas det att intresset för second hand har ökat chockartat över de senaste åren.

Fördelarna med att handla second-hand är många: det är prisvärt, klimatsmart, du berikar ditt hem med karakteristika ting och såklart är det väldigt roligt när du väl hittar den där efterlängtade lampfoten! Så var hittar du då dessa skatter och hur ska man tänka när man letar?

Först och främst är ett tips att gå ut på stan. Vare sig du befinner dig i en storstad eller på landet så finns det nästan alltid någon form av vintageforum såsom loppmarknader, bakluckeförsäljningar eller en fysisk butik. För dig som bor i Stockholm är en varm rekommendation Nordlings Antik men letar du efter något mer prisvärt är ett annat uppslag Refurn. Ytterligare en second-hand-shop med brett utbud är Röda Korsets butiker som finns runt om i hela landet!

Vidare råder det ingen tvekan om att du i dagens moderna samhälle kan finna dina designfynd genom mobilen eller datorn. Genom tjänster såsom Sellpy, Blocket, Tradera eller Schpock är utbudet färgstarkt och mångfaldigt.

Slutligen kan vara lätt att snöa in sig på ett specifikt föremål, kanske är det en vas av en viss formgivare eller en tavla av en känd konstnär. Här måste du själv vara lite fantasifull då utbudet inte är oföränderligt. Möjligtvis kan du kompromissa och hitta något liknande eller köpa något du sedan kan göra om!

Det fina med design är, att trots heta trender, åldras klassiska verk enbart till det bättre. Mina råd är att ha tålamod och var kreativ, så kommer du inom sinom tid ha skapat ett hem med inte bara vacker design, utan även historia.

backyard