Jobba som designer hemifrån

Jobba som designer hemifrån

Det går att arbeta med design som självlärd designer, även om man får vara beredd på att börja med små uppdrag. Man bör ha en bra arbetsplats, samt rätt bra kunskaper i Adobes programvaror. Har man tålamod kommer man vartefter kunna göra allt större designjobb. Här kommer en genomgång vad man bör tänka på.

Utrustning och arbetsrum

Det går bra att arbeta med en bärbar dator, men man bör ha en större skärm att koppla ihop den med.

Många som arbetar med grafisk design föredrar Mac Book pro, men valet är fritt, så länge datorn klarar av program som finns i Adobes programvaror. Man bör ha grundläggande kunskaper i Adobe Illustrator, Adobe Photoshop och Adobe Indesign. Via plattformar som Skillshare och Youtube går det att hitta gratiskurser för nybörjaren. Man får räkna med ett tiotal timmar för att komma igång och upp mot ett hundratal för att nå en nybörjarnivå. Vill man arbeta med design hemifrån är det en stor fördel att kunna ha ett dedikerat arbetsrum. Är man på jakt efter en större bostad är boneo.se perfekt plats att börja söka. Här hittar man kommande bostadsaffärer först. Har man inget rum över och inte heller är redo för att byta bostad, får man ordna en arbetsplats så gott det går, men där bör rymmas plats för dator, skärm och en stor musmatta för den trådlösa musen.

Att komma igång som självlärd grafisk designer

Man kan börja leta efter mindre uppdrag, via någon av plattformarna på nätet. Här finns alltifrån att göra en logotyp till att bygga hemsidor. Konkurrensen kan vara stenhård och betalningen är sällan hög. Är man helt ny i branschen gäller det förstås att börja med de mindre uppdragen och arbete sin väg uppåt. Betalningen tar man som vanligt upp i sin deklaration, enligt de skatteregler som finns. Både uppdrag och designtävlingar kan ge betalt, Upwork är ett exempel på en plattform med designuppdrag.

backyard