Liva upp dina väggar med tavlor

Liva upp dina väggar med tavlor

Vitt och fräscht i all ära – visst är det trevligt med tavlor och konst på väggarna? En kal vägg ger lätt ett trist och kallt intryck. Sätt upp tavlor med motiv som du och familjen gillar, så kommer trivseln och mysfaktorn i rummet att öka. De personligt utvalda konstverken bidrar också till att skapa ett personligt hem.

Här hittar du tavlor och ramar

Loppisar och second hand-butiker brukar vara fyllda med tavlor och planscher. Här finns det tillfälle att göra riktiga fynd. Ofta kan du köpa en riktig oljemålning för under hundralappen. Titta inte bara på själva motivet, utan granska även tavelramarna. Även om inte motivet tilltalar dig, så kanske ramen gör det. En gammal ram blir som ny med lite färg, och kan sedan pryda en ny tavla.

Fixa en egen konstutställning

Sätt upp en praktisk tavelhylla och byt ut tavlan då och då. Med flera tavelhyllor på samma vägg kan du skapa en egen konstutställning, och slipper göra nya hål i väggen. Du kan byta motiv efter humör, årstid, högtid och så vidare. Ett annat förslag är att göra en roterande utställning av barnens teckningar och målningar.

Rama in dina släktfoton

Fotografier är spännande tidsdokument som gör sig bra på väggen. Avsett en stor yta och fyll den med foton av släkt och vänner. Blanda gärna äldre och nyare fotografier, svartvita foton och färgfoton. Väggen kommer garanterat att bli föremål för uppmärksamhet bland vänner och bekanta, och leda till många intressanta diskussioner och berättelser.

Gör en tavelvägg

En tavelvägg är ett kollage av tavlor, som oftast har ett gemensamt tema. Den kan till exempel bestå av tavlor med svart-vita motiv eller tavlor som har en gemensam färgskala.

På nätet kan du hitta många förslag på hur du ska hänga tavlorna, för att skapa en sammanhållen känsla.

backyard